Цифрограм - можливість перевірити цифрову грамотність будь-якому громадянину.

На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 471, зокрема, цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути», Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка наразі доступна в мережі Інтернет за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua./ (wym-1627239565685)

Наразі, на платформі доступний новий онлайн серіали «Як громаді стати цифровою»: https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-communities (wym-1627239219193).

Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі Дія.Цифрова освіта оновлений національний тест на цифрову грамотність — Цифрограм 2.0.та спеціалізовані тести: Цифрограм для вчителів та Цифрограм для медиків.

Тест допоможе виявити рівень цифрової грамотності, прогалини у цифрових навичках і зорінтує, які саме компетенції варто підсилити.

В тесті використовуються технології стандартизованого тестування. Закладено критеріально-орієнтований тип вимірювання. Регламентовано процедуру проведення тестування, уніфіковано функції, а також засоби реєстрації результатів, їх обробки та збереження.
Для проходження національного тесту з цифрової грамотності необхідно перейти за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/digigram .
Кiлькiсть переглядiв: 76

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.